Tjänster

Vi utför legoytbehandling/korrosionsskydd på stål, mässing, koppar, aluminium, mestadels för verkstads- och elektronikindustrin.

 

Elförzinkning

Elförzinkning utförs i en automatiserad hänglinje. Elförzinkningen ger ett bra korrosionsskydd mot rödrost och en efterföljande passivering ger ökat skydd mot vitrost. Vi kan utföra passiveringar med färgerna blå - blank yta, gul - iriserande yta (färgskiftande) och svart. Små detaljer behandlas som ovan i en automatiserad trumzinklinje dock ej svart. Som efterbehandling kan vi också erbjuda väteutdrivning genom värmebehandling.

 

ED-Lack (Vilande på obestämd tid)

Vi utför en svart ED-lackering som ger en kromfri och miljövänlig produkt. ED-lack är en akrylat/uretanpolymer som appliceras katodiskt genom elektrofores. Man kan belägga ED-lack på stål, aluminium, pressgjuten zink, varmgalvaniserade stål, elektrolytiskt zinkbelagda stålytor m.m.

Metoden ger möjlighet att belägga metallen med ett jämnt reglerbart och mycket tunt ytskikt med utmärkt vidhäftning över hela ytan. Lackskiktet är porfritt och ger en utmärkt korrosionshärdighet och är UV-beständigt. Produkterna får också en utmärkt nötningsbeständighet.

Fördelar:

  • Möjlighet att belägga med mycket tunna skikt.
  • Relgerbar skikttjocklek mellan 0 och 40 my.
  • Bra vidhäftning till metall.
  • Mycket god spridningsförmåga.
  • Bra korrosionsskydd.

 

Önskas denna tjänst vänligen kontakta Mjölby Galvaniska